WhatsApp

روش‌های اقامت و مهاجرت به ترکیه

روش‌های اقامت و مهاجرت به ترکیه

برای اقامت در ترکیه و مهاجرت به این کشور، راه‌های مختلفی وجود دارد. راه‌های تحصیلی، توریستی، کاری و غیره. در سال‌‌های اخیر، مهاجرت به ترکیه در میان ایرانیان به موضوعی پرطرفدار تبدیل شده است. اگر شما هم قصد مهاجرت به ترکیه دارید، این مطلب را بخوانید. در این مطلب از صفر تا صد مهاجرت به ترکیه خواهیم گفت. با ما همراه شوید و از بهترین روش‌های مهاجرت به ترکیه اطلاع کسب کنید.

شرایط اقامت توریستی ترکیه

اگر مدت زمان اقامت شما در ترکیه کمتر از 3 ماه است نیاز به ویزا ندارید. اما بیشتر از این زمان، باید ویزای توریستی 6 ماهه بگیرید.  طبق مصوبه سال 2017 ویزای توریستی ترکیه 6 ماهه است. البته این میزان با توجه به اینکه در کدام یک از شهرهای ترکیه قصد اقامت دارید و منزل مسکونی اجاره کرده باشید می‌تواند تا یک سال ارتقا پیدا کند.

نکاتی برای دریافت اقامت توریستی ترکیه

  • در زمان اقامت توریستی در ترکیه اجازه کار و تحصیل نخواهید داشت. به خاطر داشته باشید قوانین ترکیه در این خصوص سفت و سخت است.
  • با داشتن اقامت توریستی ترکیه نمی‌توانید آن را به اقامت دائم تبدیل کنید.
  • مراحل دریافت اقامت توریستی ترکیه 15 روز به طول می‌انجامد.

یکی از راه‌های اقامت در ترکیه، از طریق ادامه تحصیل است.

مراحل دریافت اقامت 6 ماهه و یکساله ترکیه

  • نخستین گام در اخذ ویزای توریستی دریافت وقت مصاحبه است. برای پر کردن فرم مصاحبه به سایت https://e-ikamet.goc.gov.tr مراجعه کنید.
  • مدت زمان اعتبار پاسپورت‌تان باید بیش از 14 ماه باشد.
  • مبلغ درآمد ماهیانه‌تان را به صورت دقیق وارد فرم کنید. در غیر این صورت ممکن است برای‌تان مشکل ایجاد شود.
  • به غیر از افراد زیر 18 سال و بالاتر از 65 سال، بقیه افراد خانواده باید بیمه سلامت داشته باشند.
  • اگر از طریق ملک اقدام به دریافت ویزای توریستی می‌کنید، برای تشکیل پرونده باید مدارک مربوط به ملک شامل سند ملک، تاییدیه شهرداری و تاییدیه اداره ثبت به همراه داشته باشید.

هزینه‌های موردنیاز برای دریافت اقامت توریستی

  • هزینه‌های اقامت توریستی ترکیه تقریبی است و ممکن است تغییر کند. به این هزینه‌ها توجه کنید.
  • هزینه اداره پست: 72 لیر
  • هزینه اداره مهاجرت: 50 تا 80 لیر
  • هزینه بیمه سلامت: از 150 لیر آغاز می‌شود و با توجه به نوع بیمه و سن تغییر می‌کند.
  • هزینه تایید سلامت: حدودا 300 لیر برای آزمایش‌های بیمارستان‌های دولتی

مدارک مورد نیاز برای اخذ اقامت توریستی ترکیه

  1. پاسپورت و عکس
  2. مدارکی که نشان‌دهنده تمکن مالی در ایران و ترکیه باشد
  3. دیگر مدرکی که باید به همراه داشته باشید، برگه سو پیشینه است. مدرکی که مقداری زمانبر و هزینه‌بردار است.
  4. گواهی تولد افراد زیر 18 سال؛ این مدرک را با همراه داشتن کارت شناسایی از کنسولگری‌های ترکیه باید تهیه کنید.

اقامت تحصیلی در ترکیه

برای ادامه تحصیل در ترکیه ابتدا باید زبان ترکی یاد بگیرید. پس از شرکت در آزمون تومر (مرکز آموزش زبان ترکی) و قبولی در آن می‌توانید برای پذیرش در دانشگاه اقدام کنید.

در چه دوره‌هایی می‌توانیم ادامه تحصیل دهیم؟

  • دوره On Lisanse Diplomasi دوره‌ای دو تا سه ساله است که بعد از اتمام دبیرستان می‌توان در آن شرکت کرد.
  • دوره دیگری که بعد از اتمام دبیرستان می‌توان در ترکیه ادامه تحصیل داد، Lisanse Diplomasi است. این دوره چهار سال با گذراندن 147 واحد به طول می‌انجامد.
  • Yuksek Lisanse Diplomasi، قبل از ورود به این دوره باید مدرک Lisanse Diplomasi داشته باشید. این دوره به صورت دو سال تمام وقت است. بخشی از این دوره به صورت پژوهشی و بخش دیگر به صورت حضوری می‌گذرد.
  • اگر به رشته دامپزشکی علاقه‌مند باشید، می‌توانید در دوره Viterner Hekimligi Yuksek Lisanse Diplomasi شرکت کنید. تحصیل در این دوره، 5 سال تمام وقت است.
  • برای شرکت در دوره DOKTORA علاوه بر مدرک Yuksek Lisanse Diplomasi ، باید در دفاع و امتحان جامع و موفق شوید.

شرایط شرکت در دوره کارشناسی ترکیه

برای شرکت در مقاطع کارشناسی ترکیه باید در آزمون جامع شرکت کنید. مواد آزمون‌های جامع ترکیه برای مقطع کارشناسی، ریاضیات، هندسه و زبان ترکی است. پاسخ به سوالات زبان ترکی اختیاری است ولی امتیاز آن حساب می‌شود.

شرایط ادامه تحصیل در مقطع دکتری و فوق لیسانس

  • دیپلم زبان ترکی (تومر): این مدرک برای ورود به دوره‌های تحصیلی دکتری و فوق لیسانس ضروری است. آزمون تومر در برخی از دانشگاه‌ها به صورت روزانه و هفتگی برگزار می‌شود.
  • دیپلم زبان انگلیسی:  برای پذیرش در این مقاطع شرکت و قبولی در آزمون‌های بین‌المللی زبان انگلیسی یا سایر آزمون‌هایی که در خود ترکیه برگزار می‌شود الزامی‌است.
  • مدرک قبولی در آزمون GRE  و  ALES: این آزمون که سالانه دوبار برگزار می‌شود، مهارت زبان ترکی را مورد سنجش قرار می‌دهد. هم‌چنین مهارت‌های استدلال منطقی، ریاضی، هوش، درک زبان ترکی جزو مواد این آزمون هستند.

برای ادامه تحصیل در ترکیه ابتدا باید زبان ترکی یاد بگیرید.

اقامت یکساله در ترکیه از طریق کار و استخدام

اخذ اقامت ترکیه از طریق استخدام و شغل نسبت به دیگر روش‌ها پیچیده‌تر است. با استخدام در شرکت‌های ثبت شده ترکیه می‌توانید اقامت یکساله بگیرید. اما در ترکیه شرایط کار برای اتباع خارجه قدری دشوار است. چراکه در ترکیه برای استخدام، اتباع داخلی اولویت دارند. با این حال اگر قصد دریافت اقامت با اجازه کار را دارید موارد زیر را به خاطر بسپارید.

  • با دریافت اجازه کار در ترکیه می‌توانید برای یک سال اجازه کار بگیرید. اگر اقامت یکساله خود را هر سال یک بار تمدید کنید، بعد از 5 سال متوالی می‌توانید اقامت دائم بگیرید. البته باید قوانینی نیز را رعایت کنید؛ همانطور که گفتیم این 5 سال باید متوالی باشند و در طی این دوران بیشتر از 185 روز خارج از ترکیه نباشید.
  • با دریافت اقامت کاری در ترکیه می‌توانید برای فرزندان زیر 18 سال و همسرتان اقامت ترکیه بگیرید.

اخذ اقامت ترکیه از طریق استخدام و شغل نسبت به دیگر روش‌ها پیچیده‌تر است.

مهاجرت به ترکیه از طریق ثبت شرکت

با ثبت شرکت در ترکیه می‌توانید اجازه کار بگیرید و از این طریق اقامت ترکیه دریافت کنید.

با اجازه کار و ثبت شرکت در ترکیه می‌توانید ویزای 6 ماهه دریافت کنید. در صورتی که شرکت شما فعال باشد می‌توانید این میزان را 6 ماه دیگر تمدید کرده، پس از آن هر دو سال و بعد از گذشت 5 سال اقامت دائم بگیرید. برای ثبت شرکت در ترکیه باید 100000 لیر سرمایه داشته باشید و به ازای هر 40000 لیر می‌توانید برای یک نفر درخواست اقامت کنید.

مزایای ثبت شرکت در ترکیه

  • اتباع خارجی برای راه‌اندازی اغلب کسب و کارها (مثلا رستوران) ابتدا باید برای ثبت شرکت اقدام کنند.
  • ثبت شرکت در ترکیه می‌تواند راه را برای تجارت با دیگر کشورها باز کند؛ کشورهایی که در ایران قادر به ارتباط با آن نبودید.
  • با ثبت شرکت در ترکیه می‌توانید کالاهای خود از دیگر کشورها را وارد ترکیه یا ایران کنید.
  • اگر می‌خواهید کالای خود را با نام خودتان وارد ترکیه کنید با ثبت شرکت این امکان وجود دارد.

معایب ثبت شرکت در ترکیه

اخذ اقامت ترکیه از طریق ثبت شرکت یکی از پرریسک‌ترین روش‌های اخذ اقامت است. برای ثبت شرکت در ترکیه باید سرمایه زیادی بگذارید؛ این در حالیست که به دلیل عدم آشنایی با بازارهای اروپا ممکن است دچار مشکل شوید. بهتر است با روش‌های کم ریسک‌تر مانند روش‌های کاری و تحصیلی اقامت بگیرید و بعد از آشنایی با بازارهای ترکیه اقدام به ثبت شرکت کنید.

 چه شرکت‌هایی در ترکیه می‌توان ثبت کرد؟

شرکت‌های موجود در ترکیه شرایط متفاوتی نسبت به شرکت‌های ایران دارند. جالب است بدانید روند ثبت شرکت در ترکیه بسیار سریع انجام می‌شود. برای ثبت شرکت در ترکیه تنها 4 تا 8 روز زمان لازم دارید. این زمان با توجه به  اینکه اوایل یا اواسط هفته اقدام کنید متغیر است. از جمله شرکت‌هایی که در ترکیه می‌توانید ثبت کنید عبارتند از:

شرکت سهامی (خاص_عام)

شرکت‌های سهامی می‌توانند از 5 تا بیش از 250 فرد حقیقی و حقوقی سهام‌دار داشته باشند. هریک از سهام‌داران به اندازه سهم خود در قبال شرکت و قرض‌های آن مسئولند. شرکت سهامی با تعداد کمتر از 250 سهام‌دار را شرکت سهامی خاص و بیش از 250 نفر سهام‌دار را شرکت سهامی عام گویند.

شرکت با مسئولیت محدود

برای ثبت این شرکت حدود 5000 لیر لازم است و سهامداران آن از 1 تا 50 نفر می‌تواند متغیر باشد. به این جهت این شرکت‌ها را شرکت با مسئولیت محدود می‌گویند که اگر شرکت بدهی به بار آورد، سهام‌داران فقط از سرمایه خود برای پرداخت بدهی اقدام می‌کنند و طلبکاران نمی‌توانند از دیگر اموال سهام‌داران برداشت کنند.

شرکت تضامنی

سهامدارن شرکت تضامنی حداقل دو نفر و حداکثر چندنفر هستند. نکته‌ای که در مورد این شرکت‌ها باید در نظر بگیرید پرداخت تمام قروض و در صورت نیاز برداشت از اموال شرکا است.

شرکت مختلط

در شرکت‌های مختلط، تنها برخی از شرکا موظف به پرداخت تمام قرض‌های شرکت هستند، در حالی که بقیه شرکا باید متناسب با سرمایه‌شان قروض را پرداخت کنند.

در میان شرکت‌هایی که در مورد آن گفتیم، شرکت سهامی‌خاص و مسئولیت محدود مقبول‌تر و کم‌ریسک‌ترند.

اقامت ترکیه با ازدواج

در صورت ازدواج با اتباع ترکیه می‌توانید اقامت ترکیه بگیرید. البته این به معنای اقامت دائم نخواهد بود و باید 3 تا 5 سال از ازدواج‌تان بگذرد تا اقامت دائم بگیرید. شرایط زیر را برای دریافت این نوع اقامت در نظر بگیرید.

  • دریافت برگ تجرد زن یا مرد ایرانی از کنسولگری ایران در ترکیه. مدارک مورد نیاز برای اخذ برگ تجرد عبارت‌اند از: اجازه‌نامه پدر (گواهی فوت) شناسنامه، پاسپورت و سه قطعه عکس
  • از دیگر شرایط اقامت ترکیه با ازدواج، صوری نبودن و پناهنده نبودن فردی است که با آن ازدواج می‌کنید.

مراحل ازدواج اتباع خارجی

  • دریافت برگ تجرد از کنسولگری کشوری که فرد مهاجرت کرده
  • تاییدیه وزارت امور خارجه
  • آزمایش خون
  • پر کردن فرم‌های ثبت اسناد رسمی
  • وقت عقد سمی
  • ثبت رسمی از طریق کنسولگری ایران
  • مدارک لازم برای ازدواج در ترکیه
  • 4 قطعه عکس
  • شناسنامه و پاسپورت
  • برگه تجرد از کنسولگری کشور (300 روز باید از طلاق زنان مطلقه گذشته باشد)
  • داشتن حداقل سن ازدواج (برای دختران 15 سال و برای پسران 17 سال) رضایت پدر و مارد برای افراد زیر 18 سال ضروری است.

در صورت ازدواج با اتباع ترکیه می‌توانید اقامت ترکیه بگیرید.

اقامت ترکیه با خرید ملک

اقامت ترکیه با خرید ملک پرطرفدار و کم ریسک است.  طبق قانون 6458 با خرید ملک می‌توان اقامت یکساله گرفت. بعد از 5 تا 8 سال تمدید اقامت می‌توان اقامت دائم دریافت کرد. نوع اقامت با خرید خانه یا ملک با توجه به ارزش ملک متغیر است.

  • طبق قوانین دولت ترکیه تنها کسانی می‌توانند اقامت دائم بگیرند که ملکی (یا سرمایه‌ای) به ارزش 250 هزار دلار داشته باشند. اگر ملک و سرمایه شما در طول زمان 250 هزار دلار شود، نیز با ارائه مدارکی می‌توانید اقامت دائم ترکیه بگیرید. 
  • با ملکی به ارزش کمتر از 250 هزار دلار می‌توانید اقامت یکساله توریستی دریافت کنید. در صورت رعایت برخی قوانین و شرایط شاید بتوانید بعد از چند سال اقامت دائم بگیرید؛ البته برای آن هیچ تضمینی وجود ندارد.

شرایط اخذ اقامت ترکیه با خرید خانه یا ملک

برای دریافت اقامت دائم در ترکیه از طریق ملک باید شرایطی را مورد نظر قرار دهید. اگر موارد زیر را طی 5 تا 8 سال اقامت رعایت کنید، می‌توانید اقامت دائم بگیرید.

  • طی این مدت در ترکیه زندگی کرده و تحت پوشش بیمه باشید.
  • سند خانه و مدارک شما به آنکارا فرستاده می‌شود. دریافت اقامت از طریق خرید ملک حدود یک سال طول می‌کشد.
  • قوانین مربوط به اخذ اقامت ترکیه ممکن است تغییر کند. مثلا به تازگی قانونی تصویب شده که حداقل سرمایه موردنیاز برای خرید ملک را 250 هزار دلار مشخص کرده.

مزایای خرید ملک در ترکیه

همانطور که اشاره کردیم با خرید خانه و ملک در ترکیه می‌توانید اقامت موقت گرفت. از مزایای این اقامت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • با اقامت کوتاه مدت می‌توانید کودکان‌تان را در مدرسه ثبت نام کنید و در بانک‌های ترکیه حساب بانکی داشته باشید.
  • برای تمدید اقامت کافیست ملک به نام شما باشد و نیازی به ورود و خروج از ترکیه ندارید.

در ترکیه چگونه ملک بخریم؟

اگر پول کافی دارید به راحتی و سرعت می‌توانید صاحب خانه و ملک شوید. در غیر این صورت، از سه طریق دریافت وام، پرداخت اقساط و خرید پروژه‌های در حال ساخت می‌توانید برای خرید خانه اقدام کنید.

  1. خرید خانه در ترکیه به صورت اقساطی ممکن است اما باید توجه داشته باشید که با پرداخت تمامی اقساط سند ملک به نام شما می‌شود. پرداخت اقساط ملک بین یک سال تا 5 سال به طول می‌انجامد.  
  2. هم‌چنین از بانک‌های ترکیه می‌توانید برای خرید خانه وام بگیرید. شرط لازم برای دریافت وام از بانک‌های ترکیه این است که در این کشور مشغول به کار باشید. حدود 75 درصد از ارزش خانه را به شما وام می‌دهند و بازپرداخت آن 10 ساله خواهد بود.
  3. راه دیگری که برای خرید ملک در ترکیه پیش رو دارید، خرید پروژه‌های در حال ساخت است.  20 تا 30 درصد هزینه اولیه را باید بپردازید و بقیه را از طریق جدول زمانبندی پرداخت کنید. هرچند سود این روش بیشتر است اما برای دریافت اقامت باید تا زمان ساخت صبر کنید.

کجای ترکیه خانه بخریم؟

ازمیر، استانبول و آنکارا بهترین شهرها برای خرید خانه هستند. ازمیر بیشتر به آب و هوای خوش معروف است. خرید خانه در این بندر مدیترانه‌ای یکی از بهترین گزینه‌هاست. در استانبول خانه‌های متنوع و زیادی خواهید دید. آنکارا نیز نسبتا خلوت است. اگر به دنبال گزینه‌های ارزانتری هستید، خرید خانه در آنکارا را انتخاب کنید. برای خرید خانه احتیاط لازم را به جا آورید. خرید خانه را با روال قانونی انجام دهید و با اداره پلیس مخصوص خارجی‌ها مشورت کنید.

 

1396/9/17 | کد مطلب: 51 | نویسنده: سیما رفیعی
  • به اشتراک بگذارید:

مطالب پیشنهادی

تور بورسا

بورسا نخستین پایتخت امپراطوری عثمانی بود و امروزه به ثبت جهانی رسیده است. این شهر جاذبه‌های متعددی را در خود جای داده که ما در گشتی یکروزه از آن بازدید خواهیم کرد. گشت یکروزه تور بورسا و روستای جومالی‌کیزیک شام...

کلیسای چورا تا مینیاتورک

در تور کلیسای چورا تا مینیاتورک، از اثری به جا مانده از قرن پنجم میلادی در استانبول بازدید خواهیم کرد. اثری که حکومت‌های بسیاری را به خود دیده. این اثر کلیسای چورا نام دارد. نمای بیرونی و فضای داخلی آن بیانگر قدمت و عظمت آن ا...

بهترین زمان سفر به ترکیه

ترکیه در هر وقت از سال پذیرای گردشگران زیادی است. بهترین زمان سفر به ترکیه را هدف سفر شما مشخص خواهد کرد. سفرتان به ترکیه در فصل سرماست یا گرما؟ آیا سفر به ترکیه را موقع جشنواره‌های خرید می‌پسندید یا زمان برگزاری فستیوال...

بحث و تبادل نظر

نظر دهید
انصراف